måndag 8 juli 2019

Roadtrip Glasgow till Portree, Skye

Efter att ha sett första halvlek av damernas bronsmatch på grannpuben, började vi vår vandring runt i Glasgow. Första intrycket var att det kändes lite ruffigt och lite som att bäst-före-datumet passerat. Men efter en utmärkt burgarmiddag, ett besök upp till kyrkogården ”Nekropolis” och en tillbakapromenad i modernare kvarter, så insåg vi att det finns en hel del liv i stan. Vi fick också beundra gatukonsten som pryder en del husväggar.






Dag två startade vår första roadtrip. Luss är en liten by som satsat på att locka turister som vi promenera runt i en riktig by som leder tankarna till Beatrice Potter. Visst var det turister här, men det känns ändå på riktigt.


Därefter bar det uppåt genom ett vackert berg- (och dal-) landskap. Vi och ett stort mc-gäng tog lunch vid Rest and be peaceful viewpoint med en mäktig vy.




Samtidigt som vi via Twitter följde Bajens kross av stackars Falkenberg, betade vi av slottsruinerna vid Loch Awe och området runt Glencoe, där vi också övernattade i Corran.






För att slippa få en lugn stund, avrundade vi kvällen med att ta färjan över sundet till byn där Corran Lighthouse står. En otroligt händelserik dag avslutades med sälar som poppade upp runt färjan på vägen tillbaks.


Via en liten omväg upp mot Isle of Skye, hamnade vi vid Glenfinnan viaduct. Förutom att vara vacker, så drar den massa folk då tågresan som tar Harry Potter till Hogwarts är delvis filmad vid denna viadukt. Det blev en liten klättring och en stunds väntan i slagsmål med knotten innan tåget rullade över bron.


Vi kommer nu sova tre nätter på Isle of Skye för att hinna vandra och utforska det vackra landskapet. Vi fick lite försmak av det på vägen upp. Första bilden nedan är från slottet Eilean Donan, som använts under en av Bondfilmerna. Håll nu bara tummarna att det gråa vädret som dragit in snabbt försvinner.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar