lördag 11 augusti 2018

Strandstaden Miami & the Keys

Miami Beach överraskade oss positivt genom att ha en väldig skön stämning och kombinationen med stranden passar väldigt bra i 32 grader. Första dagen spatserade vi runt i Art Deco-distriktet där man får uppleva en svunnen tid bland väldigt vackra hus. Man bara väntar på att gamla klassiska filmstjärnor ska ramla ut från någon av barerna.




Vi vände norrut på den södra spetsen där man får se hela Miami Beach från en lång pir. Även Florida är drabbat av sjögräset, även om det är väsentligt lindrigare. Man talar ändå om den största mängden sjögräs någonsin. Det är ju fler människor på stranden än vad vi föredrar, men hittar man rätt vinkel med kameran kan det se lugnt ut.









Dag två hyrde vi bil och tog oss ned till Key West. Det är första gången undertecknad kör sju filer och vi kan väl erkänna att vi halkade av motorvägen där det inte riktigt var planerat. Tillbaks funkade dock allting fint. Vi hade kanske lite höga förväntningar på vägen dit ner eller så var Island lite för mäktigt jämförelse. Själva Key West var dock supermysigt i sin amerikanska turiststil. Mängder med små, gamla hus och massvis med bra restauranger.
Kvällstid samlas folket på Mallory Square för att följa solen ned i havet.









Sista dagen blev som många vet lite omtumlande med inställt flyg, som vi dock själva redde ut eftersom Norwegian inte kunde hjälpa oss. Vi passerade ett antal åskväder på hemresan och det fortsatte när vi kommit tillbaks till hotellet, vilket gjorde att vi bestämde oss för bio på kvällen. Christoffer Robin kan varmt rekommenderas till alla som har någon relation till Nalle Puh. 
Miami är dock rätt vackert även i regn





Fem väldigt omväxlande veckor är nu till ända och Island är vår gemensamma vinnare. Börja planera på en gång, för ni borde verkligen ta er dit och göra hela varvet runt. Vi skulle så här i efterhand nog ha valt att lägga två veckor där istället för en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar