måndag 22 juli 2019

Några dagar i Harry Potters värld

Cotswolds är ett stort område som kryllar av små byar, som alla har något eget att erbjuda. Smaka bara på namn som Castle Combe, Burton on Water, Lower Slaughter... Den sista är inte alls så läskig som namnet antyder. Vi började vår utforskning av byarna i Burton on Water, som inte helt överraskande genomströmmas av en grund kanal. Lekande fisk kan man ändå se i den. Husen är väldigt ofta byggda i gul kalksten som kommer i från trakten och med blomsterarrangemang i mängder blir det otroligt vackert.




Anledningen att ta sig till Lower Slaughter är det kvarnhjul som fortfarande roterar eller möjligen öl- och ginfestivalen på cricketklubben, men dit kom vi aldrig.






Det blev ett sista stopp den första dagen i Bibury, som framför allt lockar med en länga riktigt gamla hus. Fortfarande bor folk här, men frågan är hur kul det är med turister springande utanför huset varje dag. Här fick vi riktiga Harry Potter eller möjligen Sagan om ringen-vibbar.


Vi tillbringade lite mer tid i vårt boende dessa dagar. Det blev middagar hemma, film- eller spelkväll beroende på vad man var sugen på. Vi bodde i en ombyggd lada, som nästan kändes som ett eget ”mansion” efter de mindre rum vi bott i nyligen. Japp, hela långa byggnaden nedan var vår.


Dag 2 inleddes i det som blev höjdpunkten i Cotswolds, Castle Combe. En del film och serier har spelats in här, vilket man kan förstå. Det var lite filmiskt att bara vandra runt i byn.






På vägen mot Wales mellanlandade vi idag i den medeltida staden Shrewsbury. Det blev picknick i den vackra parken The Quarry, promenad genom stan och snart samlas några fotbollsälskare för Hammarbymatch i ett av rummen.






Imorgon tar vi oss ut på landet igen och då blir det Wales.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar