söndag 22 juli 2018

Man kan också göra nästan ingenting

Belize ligger direkt söder om Mexiko. Det vore egentligen mer logiskt om halvön Ambergris Caye, som vi nu är på, tillhörde Mexiko. Hit kommer främst amerikaner, kanadensare och därefter en skvätt från resten av världen. På vissa ställen märks de amerikanska influenserna rätt väl.



Efter nästan två veckors intensivt semestrande var det dags för nedvarvning. Första dagen blev det verkligen bara poolen och solen, vi har sedan försiktigt utökat området vi rör oss i. Kristoffer bättrar sig långsamt, men har hittills bara legat hemma i soffan. Vi bor i en ”condo” (lägenhet) och eftersom det är lågsäsong är vi ensamma i poolen och snackar lite med några amerikaner som bor är permanent (eller typ...). Några fina solnedgångar har vi fått.





Stora delar av Karibien verkar vara drabbat av stora mängder sjögräs. Detta har dykt upp på senare år och slår nya rekord i år. Detta gör östkusten av halvön något ofräsch att bada i och vi får se framöver hur det ser ut på andra platser. Att sedan doften inte är helt angenäm, gör att det inte är många som rör sig längs stranden.



För inte så länge sedan var Ambergris Caye bilfri, men detta har ändrats något. Fortfarande är dock det främsta transporteringsmedlet golfbilar (och då inte Volkswagen). Det är bara vi och några få andra som valt att promenera och endast något fler som tar cykeln. Kommer ni ihåg filmen Wall-E? Där mänskligheten levde på ett rymdskepp och förflyttade sig i någon sorts mobiler och vuxit till sig ordentligt på bredden? Det är inte helt osannolikt att inspirationen kommit härifrån. 



För att få bada i havet var vi idag tvungna att ta oss mot västkusten. Halvön är smal så det är inte så långt, men lite för långt för att cykla... Så ja, vi har också hyrt golfbil. Och ja, det var rätt kul att köra. Om inte annat för att vi körde igenom ett rätt stort område med mangrove.



Väl på plats drog ett rejält åskväder in. Det tog typ en kvart att dra förbi och sen fick vi några vackra bilder tack vare kontrasterna mellan havet och den mörka himlen. Och det var rätt fint att få hoppa i havet.





Imorgon är det äntligen dags för årets första dyk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar