måndag 16 juli 2018

Från vischan till storstadsdjungeln

Vår sista hela dag på Island inleddes med en klassisk isländsk aktivitet: ridning på islandshästar. Mamma valde att vakta bilen och ta hand om gården, medan vi andra fyra satt upp på var sina hästar och tillsammans med fyra andra begav vi oss upp på berget. Det blev försök till töltning, men frågan är om vi verkligen lyckades. Hur som helst en läcker tripp och lite lagom jobbigt.







Vi hade sedan en rätt fin resa ned mot Reykjavik, som om vi sett den först sannolikt varit makalös. En stilla kväll på stan avslutade sedan vår vecka. Mamma tog morgonflyget hem medan vi andra drog runt i ett köpcenter några timmar, innan det var dags för etapp två.









På Keflaviks flygplats mötte vi inte helt oplanerat herr Staffan Paulusson, som nu håller oss sällskap i New York. Första kvällen blev det bara ett snabbt besök på Union Market för ett litet nattamål. Vår första dag började vi uppe på The Rock (taket på Rockefeller Center). Det är alltid faschinerande att se en stad från ovan. Vi spatserade sedan igenom Central Park, där jazzmusiker och violinister kämpade om uppmärksamheten.







Efter lunch på grymma Shake Shack (resp mer hälsosam lunch i parken), tog vi ett varv i Harlem innan vi åkte linbanan över till Roosevelt Island. Eftersom det varit upp emot 30 grader under dagen och vi var något jetlaggade hämtade vi hem indiskt från grannrestaurangen till vår lägenhet, som för övrigt är en duplex (2-våningslägenhet) i markplan på 1st Street.





Idag inledde vi med havregrynsgröt de luxe på Oatmeals. Riktigt bra och enkelt frukostställe. Förmiddagen kretsade sedan så klart kring att hitta någonstans att se VM-finalen. Vi började på en pub, men det var lite för hög volym (från teven...), så vi såg andra halvlek hemma i lägenheten. Efter en sväng i Battery Park och den obligatoriska färjeturen över till Staten Island, ligger vi nu hemma och laddar batterierna. Visst kan det väl få bli hamburgare till middag ikväll...









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar