torsdag 19 juli 2018

Från folkmyllret till ölivet

Dagarna trillade på i storstan. Vi bestämde oss för att ta frukost i Brooklyn på en riktig amerikansk diner, fast med variationen att pannkakorna var veganska och det spelades, till Staffans stora glädje, 80-talshårdrock i högtalarna. Väl på Brooklyn besökte vi den relativt nya parken vid Brooklyn bridge. Fina vyer över NYC:s skyline.







Naturligtvis promenerade vi sedan över bron och eftersom det var rejält hett belönade vi oss sedan med donught-fika. Eftermiddagen ägnades åt shopping på Stance, Levi’s. m.m 



Sista heldagen började Kristoffer känna sig lite vissen, så han blev kvar i sängen. Vi andra köpte ihop lite frukost och begav oss till Highline. Detta är ett gammalt fraktspår som går upphöjt över gatuplanet, som nu omvandlats till en smal park. Vi tunnelbanade oss också förbi monumenten efter World Trade Center.





Slutligen var det dags för ”Impossible Burger”. Moa hade fångat upp fenomenet som det talats mycket om i vegankretsar. En växtbaserad burgare som är förvillande lik ett vanlig. Bl.a. används rödbetor för att få till det röda utseendet, men banne mig om inte smaken i princip sitter där också.



Vi har nu skickat hem Staffan och själva fortsatt till Belize. En hyfsad kontrast även detta. Vi återkommer med mer detaljer när vi bott in oss lite.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar