onsdag 9 juli 2014

Två nya certifierade dykare

Här händer hur mycket som helst och samtidigt väldigt lite. K har tränat och tränat på att lyckas fylla masken helt med vatten och sedan kunna tömma den genom att blåsa ut med näsan. Många kallsupar genom näsan innan han började få till det. Efter vår sista dykning idag lyckades han också göra det ute i havet och därmed står vi redo att få ta emot våra certifieringar ikväll.



M och S har valt att följa med och snorkla under dykturerna, så det har blivit gemensam uppstigning mellan sju och halv åtta. Semester va? Det känns inte som att någon har lidit dock.



Reven runt Bunaken avslutas nästan alltid i mycket branta stup ner i avgrunden. Det är något svindlande att simma över och vid ett tillfälle var det rejält strömt, men det vara bara att glida med. Åtminstone tills en arg triggerfish attackerade oss. J sparkade med fenorna för att hålla den borta, men fick sedan reda på att det är bäst att snabbt simma därifrån. Ingen bild från denna duell finns, men väl från annat vi stött på längs väggarna.




M har blivit riktigt förtjust i undervattensfoto och vid de grunda reven tar hon grymma bilder. Både clownfisken, lejonfisken och några av korallerna nedan är hennes.




Vår bungalow är omgiven av grönska och hela området är lummigt. Framför området finns ett stort mangroveomtåde, som ibland täcks av tidvattnet och ibland ligger bart. Imorse vandrade vi genom mangroven för att komma ut till båten. Tricksigt mellan rötter som bara delvis syns.



Inatt blir det VM-semifinal och vi har kollat upp att vi kan se finalen i närheten av hotellet vi bor vid då. Imorgon väntar därför sovmorgon och endast slappa och snorkling. Dykningen tar vi upp i Komodo igen. Vi har två dagar kvar på denna fantastiska ö och sedan väntar två ställen vi endast övernattar på. 

Indoneserna är underbara att ha att göra med så här långt. Trevliga, glada och väldigt öppna. Just Sulawesi är till stor del kristet, Bali är till stor del hinduistiskt, så vi har kvar att träffa på den mer muslimska delen som sett till hela landet är i majoritet.


Så här långt ser det ut att bli en riktig höjdarsemester.

7 kommentarer:

  1. Ser härligt ut!! Hade gott!
    // Stephan

    SvaraRadera
  2. Hej alla hussar och mattar!
    Jag mår jättebra i högsommarvarmt Södertälje!
    På nätterna har jag särskilt roligt, för då kommer jag på nya sätt att väcka Tant och hennes boyfriend. De brukar bli jätteglada då. Tant går upp, ger mig mat, plockar upp mig och pussar mig massor (det sista är inte så mysigt men vad gör man inte för husfriden). I morse till exempel kom jag klockan 02.53 på att om man väldigt, väldigt försiktigt petar på en påse med tomflaskor så klonkar det, lite som bjällror! Så himla fint ljud! Det tyckte Tant också sa hon (men ändå la hon ner flaskorna i en flyttkartong..?)
    Klockan 05.10 hittade jag ingen stängd dörr jag kunde krafsa på. Så jag valde en öppen garderobsdörr. Den var så smart, för buffade man bara på den lite, lite så knirrade den som en måsunge som satt i halsen. Då fick jag fler pussar så jag slutade…
    Hare bra!
    Z

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Zissen för att du följer med oss på distans. Vi gillar att du håller igång Tant med bus, som du aldrig annars skulle göra hemma. Fortsätt underhållningen så blir nog alla lyckliga.

      Radera
  3. Låter som ni har det toppen! Här hemma är det äntligen högsommarvärme efter alla kalla dagar. Vi är i Trosa och gör faktiskt typ ingenting vilket är helt underbart det med. Idag blir det eventuellt lite segling. Tusen kramar!
    /EE

    SvaraRadera
  4. Det ser supermysigt ut - båda på land och under vattnet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja inte är det synd om oss inte. Eller det skulle möjligen vara att vi inte följde med på eftermiddagsdykturen, när det snorklades med delfiner och man såg pilot whales från båten. De senare hade dock gått ned på djupet så fort man hoppat i vattnet....

      Radera
  5. Härligt att kolla in er häftiga resa! Kram Liina

    SvaraRadera