måndag 7 juli 2014

Himlen under vattnet i Bunaken

Efter sisådär en 26 timmars resande nådde båten land i Bunaken. Vi åkte från en hyfsat stor stad, Manado, som man helst ville komma ifrån.



Vi hamnade i poolen per omgående, men behövde sedan något att göra för att hålla oss vakna fram till middagen vid sju. Alltså utforskade vi ön. På ön finns endast mopeder, men det finns rätt många märkte vi. Fritt på Bunaken strövar inte bara höns, utan även smågrisar.


Nere i byn märktes att intresset för fotbolls-VM är mycket stort. K's Neymartröja drog till sig många kommentarer. 

Ty ärr driver det in rätt mycket skräp på södra sidan av ön, så ni får ingen bild av den utan bra välkomstporten till Bunaken.


På hotellet finns typ 10 villor/bungalows och alla har ett dykintresse eller åtminstone snorklingsintresse. Lunch och middagar äts tillsammans så vi har stött på folk från blandade länder, men bara Europa. Det dukas upp buffé, som alltid avslutas med någon frukttallrik. Klart schysst!



Dagarna har gått åt till snorkling, samt J's och K's dykkurs även om tjejerna just nu avnjuter en Spabehandling. Det rullar på fint och landskapen under vattnet är som på TV. Helt makalöst... Och då har vi redan fått höra av andra gäster att vårt nästa, stora resmål ska vara ännu bättre. Svårt att tro just nu. Vi avslutar med en drös snorklingsbilder, då J inte fått använda kameran under dykkursen ännu :-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar