torsdag 2 augusti 2018

Atolldyk, zipline och livet längs floden

Några såg säkert i ett Facebook-flöde att vi lyckats se Bajenmatchen i en vacker omgivning. I Hopkins har vi dock bara på enstaka restauranger haft åtkomst till wi-fi, så vi får nu spola tillbaks ett antal dagar. En av de sista dagarna på Caye Caulker drog vi iväg på dykning på Turneffe-atollen. Det blev en hyfsat lång båtresa, men vi fick två fina dyk. Höjdpunkten var när två prickiga stingrockor svävade in mot oss. Det blev dock bara filmsnuttar, så inget vi kan visa här. Det var dock fint med koraller och så får ni en bonussolnedgång från sista kvällen på ön (försök gärna se vad Moa och Kristoffer har på sina resp mobilskärmar)









Vi tog sen båten över till fastlandet där vår hyrbil väntade. Via Western och vackra Hummingbird Highway hamnade vi slutligen i lilla byn Hopkins. Första kvällen var det lördagsparty med reggaerytmer i parken mitt i byn. Hopkins är en mycket levande by som känns väldigt genuint belizisk. Vi ser alltså väsentligt fler invånare än turister.
Även här finns problemen med sjögräs som väller in mot kusten, så det blev inte mycket havsbad här. Hur omfattande dessa problem är i Karibien får vi forska mer i när vi är hemma igen. Huset vi bodde i, låg precis intill Sittee River och vi hade fri tillgång till en kanot, så det blev några turer längs den djungelomgärdade floden.









Höjdpunkten i Hopkins (förutom Bajens vinst mot Trelleborg) blev vårt zipline-äventyr. Upp på höjderna i djungeln, klättra upp på än högre plattformer och sedan sväva fram över djungeln via nio olika banor. Otroligt kul!





Idag har vi förflyttat oss till Placencia, som i vissa delar är raka motsatsen till Hopkins. Här är det nog fler turister eller pensionerade amerikaner än invånare. Vi återkommer med rapport när vi hunnit utforska den lilla staden mer.

2 kommentarer: